sep 102012
 

Ik heb de afgelopen dagen zo veel gemaakt, dat het er wel eens bij inschiet om alles te beschrijven. Zo maakte ik (voor het eerst!) Mapo Tofu volgens het recept van Robin – maar daar was ik nog niet helemaal tevreden over. Die komt dus nog wel eens een keer.

Zondag ging ik weer aan de slag met de Cobb, en rookte/grilde ik een flink stuk kip en zelf gemaakte “syrische” gehaktballetjes op saté-stokjes. Ik had nog wel meer vlees, maar dit was wel genoeg. Ik probeerde de diverse kruidenmengsel uit het Midden-Oosten uit die ik in het verleden heb gekregen of gemaakt. Nog steeds vind ik mijn eigen Za’atar heerlijk, het is subtiel en het mist gelukkig het zout dat in de Israëlische zit.
Ik had voor vandaag een borst van wilde eend in gedachten, en zondag besloot ik ook alvast de pootjes klaar te maken. Die zijn maar klein, het is bijna een snack.

Hak rozemarijn fijn, meng met een el. za’atar en wrijf daar de pootjes mee in. Neem een kommetjes waar ze net inpassen en doe er wat ganzen- of eendenvet over zodat ze net onderstaan. Laat op 120 graden ruim een uur in de oven konfijten. Misschien is dat te heet en te kort, maar dat is wat ik deed. Laat het vet even van de boutjes afdruipen en rook/gril ze nog even in de Cobb. Dat was heerlijk.

Vandaag dan – geen foto’s – een voorgerechtje: salade met de borst van wilde eend. Snij het vel wat in en snij de filets mooi bij. Bak ze eerst op de velkant ruim een minuut in de zeer hete koekenpan, dan de andere kant. Het moet maar bruin zijn, maar niet te donker.

Voor het opdienen de borstjes doorgaren in de oven op 200 graden, ongeveer 9 minuten voor rosé.

Een dressing maken door spekjes, gehakte tomaten en een beetje olijfolie in de koekenpan te verwarmen. Blussen met frambozenazijn. Even laten afkoelen en dan wat sla er door husselen. Bedekken met plakjes eendenborst. Garneren met wat geroosterde pijnboompitten (ja, dat is oubollig, maar ik vind het lekker).

De rest van de maaltijd bestond uit restjes van de BBQ van zondag. Ook lekker!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)