jun 142012
 

Vanavond gewoon een vluggertje aardappel-groente-vlees. Het kan in ongeveer een half uur, met een beetje routine.

Nog het meeste werk is de Insalata di Cornetti, zie hier, er moet wat gesneden worden. Neem voor twee personen de helft van de ingredi├źnten van het geciteerde recept. Zet alles klaar en snij alles op maat. Tien minuten.

Doe olie in een hapjespan en bak een pond schoongespoelde krieltjes aan. Deksel er op, vuur laag zetten en in 15 minuten gaar laten worden. Twee lamsworstjes van de bio-slager(es) in een koekenpan garen in boter met olie: niet te hoog. Ook 15 minuten. Snijbonen koken, 8 minuten. Afkoelen in koud water. Toevoegen aan de rest van de Insalata.

Als de aardappelen gaar zijn, zijn we dus hooguit 25 minuten bezig. Zet het vuur nog even heel hoog met de deksel er af zodat ze een extra kleurtje krijgen.

Je bent dus in ruim een half uur klaar. Voor het mooi sneed ik de aardappelen en de worstjes voor, en strooide er nog wat bieslook over. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Na smakelijk te hebben gegeten snelde ik naar mijn vergadering.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)