nov 112012
 

Hoe je een pakketje kunt maken van tong met wat kreeft er in zoals laatst op BBC Masterchef  is mij een raadsel – de tong die ik kan krijgen is daarvoor veel te klein. Ik had de uitzending niet gezien, dus probeerde ik  een rolletje van tong en kreeft naar eigen recept. Kreeft en tong gekocht op de markt, bij Klaas Hartevelt. De kreeft nog zaterdag gekookt en schoongemaakt. Van de schalen en restjes trok ik een beetje bouillon.

Voorgerecht voor twee.

  • kreeftje, groente-bouillon om in te koken (zie hier); in de vulling gaat maar een klein deel (zie hier onder)
  • 4 filets van een middelgrote tong
  • wat dille en basilicum
  • sjalotje
  • 2 tl crème fraîche
  • z/p
  • koolzaadolie (Rapsody) of boter

Zondag een vulling gemaakt van twee halve staartjes van de kreeft, dille, basilicum en twee theelepels crème fraîche. Goed fijn malen in de kleine blender. Z/p naar smaak toevoegen. Daarmee de ene kant van de filets insmeren. Beetje vastdrukken. Heel voorzichtig oprollen en met een prikkertje vastzetten. Die rolletje bakte ik in de olie op een niet te hoog vuur aan de ronde buitenkant. Daarna zette ik ze rechtop en ging de pan 5 minuten in een hete oven van 220 graden.

Op de foto verder een puree van pompoen, gekookt in wat bouillon van de kreeft, en gepureerd. Bolletje mango en komkommer, die even door limoensap zijn gehaald. En de rest van de kreeft.

Allemaal behoorlijk (of onbehoorlijk) lekker, vooral de rolletjes van de tong: die zijn echt in één keer in de roos. Maar er is ook nog veel dat niet klopt. Heet / koud, zoals meestal, werkt weer  niet samen. De rest van de kreeft is te saai en van de pompoenmousse werd ik noch warm, nog koud. En de mango is lekker maar past ook al niet. Werk aan de winkel, maar die rolletjes blijven er in!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)