mrt 072012
 

Kreeg voor mijn verjaardag een ravioli-mal. Daar kun je natuurlijk ook heel erg de mist mee in gaan, de eerste batch mislukte, en toen hield ik in de tweede batch 10 gelukte ravioli’s over. Dus een voorgerechtje.

De vulling bestond uit geroerbakte wilde spinazie, ui, een beetje knoflook, p/z en mascarpone. De spinazie roerbakken met stukje ui en knoflook en daarna pureren in de keukenmachine. Mengen met wat mascarpone en op smaak brengen met p/z. Je kunt er ook al eventueel wat parmezaan door roeren.

Verder maken we van 100 gr durum tarwe en een ei (plus een beetje olijfolie) een deegje dat we goed kneden en daarna een uur in de koelkast laten opstijven. Met de pasta-machine maak je daar dan vier dunne vellen van.

Stuif (veel) bloem over de ravioli-mal. Leg er een vel pasta op en duw goed in de kuiltjes. Dan in de kuiltjes de vulling en daar over heen weer een lap pasta. Druk goed aan met de roller. Draai de mal om en nu hoort de ravioli er uit te komen. Indien niet: pech – ik weet niet hoe dat op te lossen.

Pasta enkele minuten koken in ruim kokend water tot die boven komt drijven. Opdienen met een beetje zelf gemaakte tomatensaus en wat geraspte parmezaan.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)