feb 192012
 

Dit recept is van Jeannette. Snijd de bietjes rauw in dobbelstenen en wok ze 10 minuten in olie.

Ik had van die Italiaanse bietjes gekocht die zo’n mooi rood-wit patroon hebben als ze rauw zijn, maar dat verdwijnt grotendeels als ze gaar zijn. Dat gebeurt ook bij het koken, dus dat heeft weinig met wokken te maken. Ik legde een bodempje zonnebloemolie in de wok en zette dat op de hoogste stand. Daarna de blokjes biet tien minuten roerbakken. Er verdwijnt flink wat vocht. Een intense bietengeur vulde keuken en kamer en langzaam maar zeker verdween het mooie rood. De buitenkant werd tegelijk krokant, alsof je friet bakt. Na 10 minuten vond ik het inderdaad mooi. En heerlijk, ik bleef proeven.

Even laten uitlekken op papier (zie foto) en dan aanmaken met een beetje balsamico, z/p.

Oordeel: een heel intense smaak, vooral zoet zonder de balsamico. Het krimpt nogal en het uiterlijk bij deze bietjes is net of je spek hebt gebakken. Een 9+ voor smaak. Doe er nog wat tuinkers bij. Dat had ik niet, maar dat is voor de volgende keer.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)