feb 152012
 

Ik had vanmorgen een gerecht in mijn gedachten met bietjes en ging naar Kruts op de Leidse markt.  José die ook wel eens hier reageert gaf me een paar gele bieten mee om te proberen. Voor niks. Er zaten een paar lelijke plekjes op.

Haar idee is dat de smaken van kruiden bijna niet door de schil heen kunnen dringen, tenzij die smaken in de olie zitten. Ik roosterde de bietjes daarom deze keer zoals Yolanda van der Jagt het beschrijft. Zet de schoongeboende bietjes in een bakje met een heel klein laagje water. Smeer de bovenkant van de bietjes in met wat olijfolie waar flink wat kruiden zijn  opgelost. Overdekken met aluminiumfolie en een uur in de oven laten roosteren/koken, wat het nu precies is weet ik niet. Maar de smaak is uitstekend. De rozemarijn en tijm drongen niet echt door naar binnen, maar wel de peper.

De biet zag er sappig uit. Doorgesneden: prachtig. De smaak is nog heel aards, maar die verdween in het gerecht dat ik in gedachten had.

Dit is dus toch wel heel wat beter dan die verschrompelde versie van de vorige aflevering.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)