jun 072012
 

Gisteren was de laatste avond dit seizoen van mijn kookcursus. Het is een groep die erg gezellig is en volgend jaar grotendeels in dezelfde samenstelling door gaat. Als toetje maakten we een heel simpele chocolade-mousse met daarop een gelei van aardbeien. Het ging meer om de techniek en de smaakcombinatie, voor een feestelijk etentje is het resultaat nog wat te karig.

  • 50 gr chocolade
  • 1,5 dl slagroom
  • aardbeien
  • schepje suiker (1/2 el)
  • blaadjes gelatine (1 blaadje op 1 dl)

Klop de slagroom tot een stevige dikte, smelt de chocolade au bain marie (of, op inductie, gewoon op een laag pitje). Klop de gesmolten chocolade door de room en giet in twee lage bakjes. Laat opstijven in de koelkast.

Neem aardbeien, pureer deze in een maatbeker. Probeer ongeveer 1,5 dl te krijgen. Roer er een schepje suiker door. Week 1,5 blaadje gelatine in koud water. Verhit ondertussen een beetje van de aardbeienpuré in een pannetje, smelt daar de gelatine in, en roer dat weer terug bij de koude puré.

Haal de twee bakjes uit de koelkast en overdek de mousse met een laagje van de aarbeidenpuree. Laat weer opstijven in de koelkast. Je krijgt nu een echte gelei.

De aardigheid van het lage bakje is dat je bij elke hap zowel chocolade als aardbei proeft.  Ik ga eens kijken hoe het te combineren valt met mijn idee van aardbeien, chocolade en oublies.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)