Dit recept vond ik ergens op internet, maar het klopte niet helemaal. De taart heeft de neiging uit elkaar te vallen, in het oorspronkelijk recept gaat het rul gebakken gehakt in een laagje midden in de taart, en dat hecht niet. Dus ik stel meteen voor het rul gebakken gehakt door het meel te spatelen, maar dat heb ik dus nog niet geprobeerd.
- 250 gram grove bulgur
- 500 gram zelfgemaakte tomatensaus en water
- knoflook, sjalot (fijn gesneden)
- olie
- 1 rode ui in halve ringen
- knoflook (paar tenen fijn gehakt)
- 1 tl piment, zout, peper
- 250 gram gehakt
- olie
- 5 lenteuitjes fijngehakt
- 3 eetlepels munt fijngehakt
- 3 eetlepels platte peterselie
- 1/2 paprika in kleine blokjes
- zout/peper, 2 tl komijn poeder, 1 tl kaneel
- 250 gram gehakt
- 1 ei
- boter
Doe de 250 gram gehakt in de keukenmachine. Daarop zout, peper, komijn en kaneel. Voeg de al gekookte bulgur toe. Een ei er over heen. Draai het tot een fijn deeg. Misschien moet er wat vocht bij: gebruik water of nog wat tomatensaus. Je moet echt een fijne brei krijgen. Breng die over in een grote mengkom, en voeg daar de rest van de ingrediënten aan toe. en het rul gebakken gehakt.
Vet een taartvorm van 24 cm doorsnede in met de boter en stort daar het deeg in. Strijk heel goed glad, en smeer het opperval in met een beetje olijfolie. Bak 45-60 minuten in een oven van 200 graden hete lucht.
Het was heerlijk, maar het valt te snel uit elkaar om als borrelhapje te kunnen dienen (wat volgens het recept de bedoeling was). Dan moeten er waarschijnlijk nog een paar eieren bij.