aug 182012
 

Op de foto zie je de meeste ingrediënten voor mijn kruising tussen een Indische en Chinese bami.

  • Linksboven een gemarineerd varkenshaasje. De marinade bestaat uit donkere sojasaus, 5-kruidenpoeder, chilivlokken en knoflook.  Haal door de marinade, laat uitlekken en drogen in een zeef boven de marinade, en herhaal dat een aantal keren zodat er een dikke laklaag onstaat. Dan braden in de oven voor een kerntemperatuur van ongeveer 60 graden.
  • Rechtsbovende groenten:  gesneden (bos)ui, prei, witte kool en reepjes rode paprika.
  • Linksonder eerst een javaanse omelet. Drie eieren geklutst met z/p, een gesnipperd sjalotje, prei en een groene peper. In een beetje olie zachtjes laten bakken in een pan. Als de bovenkant bijna gestold is: oprollen en wegzetten.
  • In het bakje linksonder de basiskruiden: gember, ui, knoflook en rode peper.
  • In het bakje rechtsonder de garnering van selderij en koriander, fijn gesneden. Je kunt er ook nog wat rauwe bosui bij doen.
  • Niet op de foto: mie, en garnalen (maar kan ook zonder).

En natuurlijk wat olie en lichte sojasaus. Maak eerst de omelet en de varkenshaas klaar. Snij de omelet in ringetjes en het haasje in kleine stukken. Snij verder alle groentes en kruiden klein.

Warm wat olie op in de wadjang (zo heet mogelijk) en fruit eerst de basiskruiden een kleine minuut. Voeg dan de groenten toe en roerbak tot de kool knapperig maar gaar is. Zet laag, voeg vlees, ei, garnalen en een vleugje sojasaus toe. Laat heel zacht sudderen en houd daarna warm. Kook ondertussen mie volgens de gebruiksaanwijzing, giet af, laat uitlekken en meng door de inhoud van de wok. Goed mengen. Bestrooi tenslotte met de selderij en koriander.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)