dec 082011
 

Na twee uitgebreide diners op de donderdagen van vorige maand was de inspiratie er even uit. We aten even alledaagse dingen zoals hutspot met een gehaktballetje (ook lekker), bietjes met appel en spekjes en aardappelpuree (idem). Gisteren was ik wat gehaast op de markt, kocht snel wat groenten en vis, ik had nog geen idee wat te maken. De combinatie klopt ook niet helemaal, bij de groenten moet eigenlijk iets pittigers maar dat zou de delicate smaak van de tong wegdrukken. Het lijkt op een eerder recept van mij met rode mul

  • 4 sliptongetjes (niet te klein)
  • bloem, boter, witte wijn
  • 2 ons snijbonen in de lengte doorgesneden en gehalveerd
  • 8 groene asperges in de lengte doorgesneden
  • paar stevige aardappels
  • ei,
  • raapolie, p/z
  • krabmayonaise

De zelfgemaakte krabsaus had ik nog, maar liever nog had ik het ook weer met een garnalenmayonaise gemaakt, maar ik had geen garnalen- of kreeftenfond meer.

Schil en rasp de aardappelen, meng met het ei, doe er wat z/p bij. Doe wat raapolie in een koekenpan. Bak de aardappelen zachtje tien min uten per kant. Keer om met hulp van een bord. Dat geeft een mooie goudbruine aardappelrösti waar je rondjes uit kunt steken.

Kook ondertussen de snijbonen en de asperges een paar minuten. Afgieten en wegzetten. Vlak voor het opdienen weer even opwarmen met een klein klontje boter.

En, het is een beetje druk op de kookplaat: ondertussen bak je ook de sliptongetjes. Haal ze eerst door de bloem en bak ze dan zachtjes gaar in boter (anti-aanbakpan). Eén keer omdraaien, verder niet bewegen. Als de tong gaar is, deze van de graat halen.

Maak een bord op met de rösti in het midden, daarom heen de groenten en daarop de van de graat gehaalde tong. Garneer met wat krabsaus, flintertjes peterselie en piepkleine blokjes rode paprika (voor de kleur).

Bon apetit!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)