okt 132011
 

Eén van de mooiste groenten om te zien. In een vorm die in de wiskunde een fractaal genoemd wordt – een zich eindeloos van klein naar groot herhalend patroon. Maar het is ook heel lekker, deze bloemkoolvariant vind ik zelf lekkerder dan het origineel.

Omdat ik mij afvroeg of hij zou passen in een bloemkooltaart, maakte ik hem op een wat ongebruikelijke manier klaar. Ik sneed hem in kwarten en haalde de hardste stukjes van de bodem weg. Daarna sneed ik elk kwart in plakken van ongeveer een cm dik. Die kookte ik 12 minuten in gezouten water. Na die tijd is het gaar, maar nog stevig.

Ik vette een ovenschaal in, bedekte de bodem met de plakken romanesco bloemkool. Beetje zout en peper er over, en twee eetlepels verse fijn gehakte dragon. Daarover ongeveer een ons parmezaan. Dit gaat 20 minuten de oven in tot de kaas gesmolten is en een korstje vormt.

Heel bijzonder en heel weinig bloemkool-achtig. De drie smaken vloeien in elkaar en er ontstaat iets nieuws.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)