feb 172011
 

Gisterenavond op de kookcursus maakten we een bavarois met een “koekjesbodem”. Hé, wat toevallig, ik zou vandaag weer eens mijn limoncellotaart gaan maken (ook met een koekjesbodem), bij en voor een vriendin die zaterdag een paar gasten heeft. Dus de hele kookclub wilde mijn recept wel hebben. Bij deze, nog eens met de aanpassingen die ik sinds 2008 gemaakt heb er bij.

De kleur is zonder meer prachtig dit keer, dat kwam zowel door een wat gelere limoncello, als door de dooiers van de biologische eieren die duidelijk wat mooier oranje waren dan andere eieren.

Ingrediënten:

  • 200 gram cantuccini (amandelkoekjes) met stukjes chocolade er in
  • 90 gram boter
  • 2 (onbespoten) citroenen
  • 6 biologische eieren
  • 220 gram (basterd)suiker
  • 90 gram heel fijn gemalen amandelen
  • 500 gram ricotta
  • 3 eetlepels limoncello (citroenlikeur)
  • poedersuiker (optie)

Bereiding:

  1. neem een springvorm van 24 cm doorsnede. Bekleed de bodem met bakpapier. Vet de vorm in met boter en bekleed dan ook de randen met bakpapier.
  2. Smelt de boter, maal de cantuccini heel fijn in de keukenmachine, meng door elkaar. Dit is de bodem van de taart, leg die in de springvorm en druk hem goed egaal en plat met een lepel of spatel.
  3. Rasp de schil van de twee citroenen en pers beide citroenen uit. Zorg dat die schil ragfijn is (ook hier helpt een keukenmachine).
  4. Klop de eieren op met de suiker. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng (goed) door elkaar. Stort dit in de springvorm.
  5. In een voorverwarmde oven van 160 graden hete lucht 60-70 minuten laten bakken.
  6. Uit de oven wat laten afkoelen, de vorm los maken, verder laten afkoelen en voor gebruik in de koeling zetten.
  7. Ik laat de taart tot het opdienen op de bodem van de taartvorm staan. Na het aansnijden de partjes bestrooien met poedersuiker.

  One Response to “Limoncello taart”

  1. top recepie

Leave a Reply to w lin Cancel reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)