apr 102011
 

De saus: gehakt sjalotje en wat spekjes zachtjes smoren in boter. Rozemarijn, tijm en oregano er bij. Weer smoren. Gedroogd rood pepertje er bij. Half potje wildfond. Aan de kook brengen en vijf minuten laten trekken. Rode pepertje er uit. Glas rode wijn er bij. Zachtjes inkoken (ongeveer een uur). Eventueel onderweg wat rode wijn er bij. Zeven. Weer een glas rode wijn er bij en weer inkoken. Op het laatst evt. wat allesbinder en zorgen dat het stroperig wordt.

Lamshaasje: Ongeveer een ons p.p.. Niet plat laten, maar juist opduwen. Peper en zout aan beide kanten, paar minuten per kant op hoog vuur aanbraden. Alu folie er over (van het vuur) en nog even laten rusten. Dan is het rosé tot rood en het lekkerste.

Er bij een salade van aardappel, haricots verts, komkommer en taggiasche olijfjes, met een dressing van ei, bieslook en een zachte mosterd plus mayo vinaigrette. En croutons van een stukje noten – rozijnen brood  — nee, het zijn geen hondebrokjes op de foto:-)

Commentaar: ik was op zoek naar een niet te moeilijke saus. Deze is goed, makkelijk, maar natuurlijk nog wel wat bewerkelijk. Het gaat vooral om de kwaliteit van de fond; deze, een wildfond van Struik voldoet prima. Te verkrijgen bij AH.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)