jun 292011
 

Is de keuken helemaal klaar? Nog niet helemaal, de glazen achterwand komt nog en er moet ook nog geschilderd worden (pas na de zomer vakantie).  Maar het is al een feestelijk gezicht. En er kan lekker gekookt worden.

Op de inductie-kookplaat staat nog wat zelfgemaakte tomatensaus te wachten. Daarnaast een prachtige vlakke grill-plaat. Daarop had ik paprika gegrild, en dan ontveld en gepureerd. Prachtig ding. Hij word echt heel heet en werkt perfect op inductie. Een Spaans product.

Het recept:

  • 2 gegrilde, schoongemaakte en gepureerde punt-paprika’s
  • zelf gemaakte tomaten saus
  • 750 gram mooie porties kabeljauw
  • 1 limoen
  • olie, peper en zout
  • bieslook, peterselie


Kabeljauw in een schaal met wat olie en er schijfjes limoen overheen leggen. Wat p/z. De gepureerde paprika en wat zelf gemaakte tomatensaus mengen. Dit gaat over de vis tot die net onder staat. Wat gesnipperde bieslook en peterselie er over. 15-20 minuten in een hete oven. Opdienen met stokbrood en sla.

  One Response to “Kabeljauw op Griekse wijze”

  1. van welk merk is die gietijzeren grilplaat
    wie helpt me verder
    vr gr Mic

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)