aug 062011
 

Dit is geïnspireerd door een recept uit Ching-he Huang’s tweede boek: “Veel lekkers uit China!”. De lamsspiesjes staan er vrijwel hetzelfde in, maar de salade is wat anders.

  • 200 gr lamshaas (“tenderloin”)

Marinade:

  • 1 el komijnzaad
  • 2 tl venkelzaad
  • 3 tenen knoflook
  • 3 kleine gedroogde pepertjes
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el sherry
  • 1 el olie

Wrijf het zaad, de knoflook en de pepers fijn in een vijzel. Meng met de rest van de ingrediënten en marineer daarin de blokjes lamsvlees. Rijg ze na een uurtje aan spiesjes (saté- prikkers). Gril op de grilplaat. Let op: het gaat snel.

De salade bestaat uit diverse soorten sla, plakjes radijs, even geblancheerde tauge en tuinkers. De vinaigratte:

  • 4 el olijfolie
  • 3 el sinaasappelsap
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el lichte sojasaus
  • 3 drupjes tobasco.

Garneer met partjes sinaasappel.

Commentaar: het lamsvlees is heerlijk, maar de dressing van de sla vond ik nog een beetje flauw en weinig smaak hebben. Volgende keer er toch nog wat geroosterde sesamzaadjes over doen!

PS: Robin van Aziatische ingrediënten is de gastvrouw voor de augustus 2011 aflevering van het “foodblogevent”.  Thema: Aziatische salades, kijk daar dus voor meer…

  One Response to “Gekruide lamsspiesjes op een aziatische salade”

  1. Oh, hij staat er al! Okay, ga ik die nu ook updaten in mijn roundup-post.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)