okt 172011
 

Ik maakte een ovenschotel van spruitjes en aardappelen en wat verse worst. Op zich het vermelden al waard, er gingen ook nog spekjes en walnoten door, en ik dekte het toe met een laagje parmezaan. Er bij appeltjes uit de oven, die er licht geconfijt uitkwamen in plaats van de verwachte compote.

  • 4 appels, schoongemaakt en in schijfjes (zie foto)
  • twee keer een halve citroen
  • poedersuiker
  • kaneel
  • wat boter
Vul een grote bak met water en pers daar een halve citroen in uit. Maak de appels schoon en bewaar ze direct in het water. Vet een ovenschaal in met wat boter, leg daar de (afgedroogde) schijfjes appel in.  Besprenkel met de andere helft van het citroensap en bestrooi met poedersuiker en kaneel. Doe er tenslotte nog een paar flintertjes boter over.
Een half uur in de oven op 200 graden hete lucht. Heerlijk!

  One Response to “Appeltjes en spruitjes”

  1. Wat een toeval: we hebben nogal wat appels dit jaar en zoekend naar mogelijkheden kwam ik bij Amanda Hesser (De Kok en de Tuinman, nog te krijgen in het engels) een recept tegen van appels en spruitjes! Dit is mijn verkorte versie: de appels in stukjes bakken in de hete boter in een wok, appels uit de wok in een schaal warm houden, daarna de doormidden gesneden spruitjes wokken met een beetje 5-kruiden poeder (althans dat heb ik gebruikt i.p.v. apart kaneel, kruidnagel enz.), wat rode wijn erbij, inkoken, dan beetje bouillon, zachtjes stoven tot de spruitjes beetgaar zijn, op het laatst een gesnipperd sjalotje en gehakte peterselie erover.
    Het was verrukkulluk!

    Morgen dit recept met verse worst!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)