apr 252011
 

Een verzameling voorgerechtjes gisterenavond, met ingrediënten grotendeels afkomstig van Pomino (Italiaanse delicatessen) op de Langebrug in Leiden. Zoals rechtboven op de foto de Tortino con asparaghi, kleine asperges muffins. En daaronder de heerlijk gemarineerde artisjokhartjes.

In het midden twee borden met plakjes bresaola (rauw gedroogd rundvlees), opgediend als carpaccio met snippertjes rucola, geroosterde pijnboompitten en een lepeltje huile d’Argan (een Marokkaanse zeer verfijnde olie).

Rechtsonder meloen met heerlijke parmaham en snippertjes munt. Tenslotte de trots van de avond: gebakken kwarteleitjes op truffel-pasta. Ik bakte 16 kwarteleitjes in de holtes van een ingevette en heel hete poffertjespan. Snufje zout er over, een dun plakje brood van een pistoletje er onder. Visueel nog niet perfect, ze hadden duidelijk ook nog wat korter gekund, maar fantastisch van smaak.

Voor meer Bresaola recepten op deze site:-

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)