nov 212010
 

Laatst moest ik een vis fileren en dat ging me maar matig af. Meer oefenen dus, en deze tong fileerde ik daarom zelf. Ging goed, maar dat is dan ook een relatief heel makkelijke vis om te fileren, als je weet waar te snijden.

Voorgerecht voor twee.

  • een (zee)tong, en daarvan de vier filetjes
  • stukjes (reepjes) zalm
  • sap van een limoen
  • zout/peper
  • boter
  • 50 gr zeekraal
  • beetje geraspte rettich

Maak eerst de crème:

  • 1/2 sjalot grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Ras el Hanout(of goede kerrie)
  • sap van één sinaasappel
  • 1/2 rijpe avocado
  • 1 el crème fraîche
  • zout / peper

Sjalot plus knoflook zacht bakken in olijfolie. Voeg Ras el Hanout toe en laat geur even vrij komen. Blussen met sinaasappelsap en inkoken tot sjalot gaar is.

Laat afkoelen. Pureer mengsel met de avocado en crème fraîche. Op smaak brengen met p/z. Eventueel door een zeef halen. In koelkast bewaren.

Stukjes zalm een half uur in limoensap marineren. Zeekraal drie minuten koken. Rolletjes maken van tong met in het midden stukjes (reepjes) zalm. Prikkers er door.

Tong-rolletjes kort in boter braden. Dan verder garen (een minuut of vijf) in een hete oven. In schijfjes snijden, op de zeekraal met rettich leggen en wat crème er bij doen. Lauwwarm opdienen.

Lekker en spannend! Maar volgende keer verzin ik wel een andere vulling voor de tong, ik vond de zalm te dominant.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)