jan 052010
 

Recepten op herhaling (7)

Vroeger hield ik helemáál niet van stoofpeertjes, zal iedereen in mijn familie verklaren (ik verkondigde dat altijd met luide stem als mijn moeder dat durfde te maken). Dat heeft nog jaren langer geduurd, die aversie tegen peertjes.

En tegenwoordig? Love it!

De laatste tijd maak ik ze zo:

  • 9 geschilde stoofpeertjes (Gieser Wildeman), steeltje er nog aan;
  • een halve fles goede rode wijn;
  • een kaneel stokje;
  • 1 1/2 steranijs, gekneusd;
  • 2 jeneverbessen;
  • water naar behoefte.

Kies een pan waar de peertjes net in passen. Kruiden op de bodem, dan de peertjes, overgieten met rode wijn, dan bijvullen met water tot de peertjes net onderstaan. Breng aan de kook, deksel er op en houd ze net tegen de kook aan gedurende 5 kwartier. Warm opdienen (zoals op de foto met kerst 2009).

Je kunt ze makkelijk de volgende dag weer opwarmen. Gebruik later het verder gereduceerde vocht om bijvoorbeeld een stevige rode-wijnsaus (zoals wildsaus) wat meer smaak te geven.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)