feb 212010
 

Nog een volstrekt niet politiek correct gerecht: gooi de (levende) kreeftjes in kokend water, kook drie tot vier minuten en giet daarna af. Maak een beetje risotto met een vrij geconcentreerde zelf gemaakt visbouillon, gekruid met aangebakken sjalot, witte wijn en dille.

Er bij stukjes op een hoog vuur gebakken tarbot, en gegarneerd met verse kervel.

Verrukkelijk!

  4 Responses to “Risotto met kreeftje”

  1. Sinds wanneer moet koken politiek correct zijn? Sinds Marianne Thieme in de Tweede Kamer zitting heeft gekregen? In dat geval staat je nog wat te wachten…! ;-)

    De oplossing is eenvoudig: grote spijker, zware hamer, tikje in de nek van het beestje en ziedaar: je werpt een lijkje in de pan. Gemoed en geweten weer gesust.

  2. waar heb je die levende kreeftjes gekocht?

  3. @arend: Leidse Markt, zaterdagochtend vroeg, kraam van Klaas Hartevelt. Dat is de kraam waar het al druk is terwijl er op de rest van de markt nog geen publiek te vinden is.

    Klaas heeft altijd iets bijzonders liggen op zaterdag. Kom echt vroeg, want het is zo weg. Bestellen kan ook.

  4. dank! vroeg opstaan dus ;-)

Leave a Reply to arend Cancel reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)