jan 122010
 

Voor het repertoire van snelle schotels. Twee personen.

Ik had al rucola en garnalen in huis. Wat te maken? Ik herinnerde mij een pastarecept van Sylvia Witteman met geraspte citroen en rode peper. Ook bleek “Jamie” ooit iets dergelijks te hebben beschreven. Deze, mijn, versie is in ieder geval voor herhaling vatbaar…

  • olijfolie
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 rode peper zonder zaadjes fijn gehakt
  • schil van een limoen (heel fijn gehakt)
  • sap van een limoen
  • 1 glaasje witte wijn
  • 16 schone scampi (rauw)
  • een half bakje cherry tomaten (in twee gesneden)
  • 2 theelepels fijngehakte (of zelfs gemalen) gedroogde tomaten
  • eetlepel fijngesneden bieslook
  • 50 gram rucola (in reepjes)
  • 300 gram buispasta (ricatoni)

Water voor pasta opzetten.

In een andere pan de olijfolie verhitten, knof en peper aanfruiten, dan limoenschil er bij, de gedroogde tomaten en de scampi. Even doorbakken tot gekleurd. Blussen met het limoensap en de wijn. Even inkoken. Tomaten, bieslook en grootste deel van de rucola er door, even doorroeren en vuur heel zacht of zelfs uit zetten.

Pasta koken. Als al dente: door de saus roeren en deze weer opwarmen. Bij opdienen garneren met nog wat rucola en een beetje peper uit de molen er over heen.

  2 Responses to “Pasta met rucola en garnalen”

  1. Hoi Jan,

    Totaal gebrek aan inspiratie hier maar even gekeken. Alleen geen scampi’s gebruikt, maar simpel rundergehakt. Desalniettemin is dit gerecht vandaag heel goed gelukt. Heerlijk!

    Groet

  2. Mmmm heerljk en redelijk simpel te maken. Heel blij dat deze blog heb gevonden!

Leave a Reply to Marijn Cancel reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)