Involtini zijn rolletjes, en die kun je van van alles maken. Deze rolletjes zijn van kalfvlees en heten officieel involtini di vitello con prosciutto e formaggio. Kalfsvlees rolletjes met ham en kaas dus.

- 8 langwerpige lapjes kalfvlees (platgeslagen tot een paar millimeter dik)
- 8 lapjes parma ham of prosciutto
- 8 lapjes belegen Hollandse geitenkaas
- 4 groene asperges
- bloem
- olijfolie
- witte wijn
- kalfsbouillon of fond
- salie-blaadjes
- bindtouw of prikkertjes
Sla de lapjes goed plat. Leg ze daartoe tussen plastic folie en neem iets plats en zwaars. Bijvoorbeeld met een stevige steelpan sla je ze heel mooi plat. Snij de asperges in de lengte door, en dan doormidden, zodat je 8 halve bovenstukken en 8 halve onderkanten hebt. Kook eerst de onderkanten 3 minuten, gooi de bovenkanten er bij en kook nog 3 minuten. Laat uitlekken.
Maak nu rolletjes: eerst vlees, dan ham, dan kaas, en dan een halve asperge. Rol op en bind vast. Haal de rolletjes voor het bakken door bloem. Bak in een beetje olijfolie zachtjes aan tot de rolletjes aan alle kanten bruin. Ik gebruikte een anti-kleef pan. Blus met witte wijn en schraap de aanbaksels los. Giet er wat kalfsbouillon over (net genoeg voor een beetje saus), leg er wat blaadjes salie tussen, dek af en laat nog een kwartier sudderen. Verwijder de salie weer.
Opdienen met aardappelpuree of polenta.
Volgende keer moet ik wel even zelf de touwtjes verwijderen. En het nagaren kan ook in de oven, maar niet te lang, want dan verliest het vlees zijn zachtheid.