nov 092010
 

Soms doe ik nog eens iets anders dan koken. Zo mengde ik mij in een discussie over gifresten op groenten en fruit, waarover Tros Radar TV op 2 november een item had. Naar mijn bescheiden mening (ik ben ook ooit eens in wiskunde en statistiek afgestudeerd) klopte er helemaal niets van de berekeningen die gebruikt werden. Op foodlog.nl kun je mijn artikel vinden en ook de reaktie van Milieu Defensie. Nou ja reactie, ze gaan er niet op in, omdat dat van de wezenlijke discussie zou afleiden. Of ze hebben geen goed antwoord?

Koop je binnenlandse of buitenlandse groente en fruit? Volgens mij ben je met spullen van de Nederlandse kwekers verreweg het beste af: daar zit minder gif op. En ’t is meestal lekkerder.

Zondag aten we vrolijk een taartje van aardappelrösti en -puree, spruiten en cantharellen, met een kwarteltje gemarineerd in een beetje sojasaus en honing. Grotendeels uit Nederland dus.

Nee, ik ga me echt niet druk maken over of hier nog wat gifresten op zaten. De normen zijn laag genoeg en de controles streng genoeg. Laten we ons niet bang laten maken.

Vooraf maakte ik (Canadese) kreeft op een bedje van groene asperges met een salade van mango en appel.

Heerlijk! Alleen de foto’s waren wat minder.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)