mrt 252010
 

Ik kocht gisteren een paar in zout ingemaakte sardientjes. Wat er mee te doen?

Ik probeerde ze in een pasta, gebaseerd op deze Venetiaanse Bigoli co le Sardele Salae, maar dat was geen succes. Ik was er al bang voor: het is ons al snel te zout. Ook de vissige smaak overheerste voor ons te veel.

Blijft de vraag: wie weet hier een leuk recept mee?

  5 Responses to “Gezouten Sardientjes”

  1. Ik heb ’t boek zelf niet, maar in Little Foods of The Mediterranean staat een recept voor komkommerhapjes met gezouten-sardinesmayonnaise. Je zou eens kunnen experimenteren…

  2. ik ken spanjaarden en die spoelen de visjes altijd even in de melk om het zout eraf te halen. Geen idee of het goed genoeg werkt?

  3. Dat zweedse gerecht met aardappels: Jansons Frestelse of zoiets? En heb je al geprobeerd ze te ontzouten in melk of water?

  4. Een omelet of tortilla er van maken met tomaat, rode ui en veel verse kruiden?

  5. Ik sprak vandaag de eigenaar van het kraampje waar ik dit had gekocht. Zij gaf aan dat het vooral voor liefhebbers is: zij had klanten die er gek op waren (en het als een soort snack bij de borrel namen). Zelf vond ze het ook na ontzouten nog te zout om zo te eten. Het is wel prima vervanging voor gezouten ansjovis, maar dan heb je maar een klein stukje nodig.

    Mijn conclusie is dat ik het daar dan ook maar even bij laat:-)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)