jul 312010
 

Papaz Yahnisi (in sinaasappelsaus gestoofd lamsvlees)

Donderdagavond gemaakt, uit hetzelfde Turkse kookboekje als het vorige bericht. Zeer zeker de moeite waard.

  • 500 gram mager lamsvlees in blokken
  • 2 uien in halve ringen
  • 2 el olie
  • blikje tomatenpuree
  • 3 tenen knoflook, gepeld, verder heel gelaten
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl piment
  • schillen (zest) van een 1/2 sinaasappel
  • 3 blaadjes laurier
  • peper en zout

Braad eerst even de ui zachtjes aan in de olie. Vlees erbij. Meng de inhoud van het blikje tomatenpuree met wat water (ongeveer zo veel als 1 1/2 blikje) Los daarin de komijn en piment op en overgiet het vlees er mee. Voeg de sinaasappelschil en de laurier toe. Laat 20 minuten stoven. Controleer of er nog vocht bij moet. Voeg toe als nodig. Laat nog 25 minuten stoven. Verwijder de laurier en de sinaasappelschil voor opdienen.

Opmerkingen: 

Jeannette: Als liefhebbber van lamsvlees lijkt mij dit een lekker recept! Zou er zelf het sap van de gebruikte sinaasappel bij doen.
Vanavond op Ned.2 is er een Ned. film over een Turks restaurant. Misschien komen er nog wat ideeën voorbij(20.15).

Ik: Dag Jeannette, ik vond inderdaad dat de sinaasappelsmaak moeilijk te vinden was. “Boosdoener” was misschien de tomatenpuree die in de smaak wel wat te prominent aanwezig was. Op een cursus hoorde ik dat je tomatenpuree beter even kunt aanbakken om het minder zuur te laten smaken. Dus de volgende keer probeer ik eerst de tomatenpuree even aan te braden, en giet ik er inderdaad wat van de geperste sinaasappel bij. Koken blijft experimenteren!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)