jun 062010
 

Er stond een voor mijn gevoel heel raar recept voor verse doperwten in de laatste La Cucina Italiana. Dertig minuten smoren?? Ik deed het op mijn manier. Dit was een voorgerechtje, waarna ik (net als vorige zondag) weer kreeft had. Ik hergebruikte dit keer de Court Bouillon voor het koken van de kreeft.

  • een pond verse doperwten in de peul. Gedopt;
  • een fijngehakt sjalotje
  • twee fijngehakte tenen knoflook
  • 1 el verse oregano uit de tuin
  • 2 dl court bouillon waar kreeft in is gekookt
  • roomboter

Doperwtjes 4 minuten koken in de court bouillon. Dat geeft een heel speciale smaak aan de erwtjes.

Sjalot en knofloook paar minuten smoren in roomboter. Erwtjes en oregano er bij. Opwarmen en opdienen. Er op had ik (kort maar hevig) gebakken heerlijke rode mul. Dat blijft een visje waar ik dol op ben (iedereen trouwens) en wat ook nog heel makkelijk is.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)