jun 212010
 

Dochterlief was jarig. Ze heeft wel een mooi appartement, maar viert haar verjaardag graag bij ons in de tuin. Ik maak dan elk jaar wat speciaals voor haar. Dit jaar coquilles.

  • een kilo coquilles (in een kilo-pot uit de USA zitten er een stuk of 30 schoongemaakte)
  • sesamolie
  • olijfolie
  • 2 doosjes sesamzaad
  • 2 el honing
  • 1 el lichte sojasaus

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Zet opzij. Bak de coquilles in een mengsel van sesam- en olijfolie 1 minuut per kant (op een hoog vuur) in een andere (grote) koekenpan. Haal uit de pan. Voeg honing en sojasaus toe aan het vocht in de pan, en warm weer op. Kook een beetje in.

Haal de coquilles door de saus en wentel ze dan door de sesamzaadjes. Prik er een tapasprikker door. Bewaar in de koelkast.

Voor opdienen: verwarm de oven op 220 graden en zet de coquilles nog drie minuten in de oven.

Opmerkelijk was voor mij hoeveel van de aanwezigen nog nooit coquilles hadden geproefd. Dus mijn kinderen zijn wel een beetje verwend met al mijn eten.

  One Response to “Coquille hapjes”

  1. Ze zien er fraai uit! Geloof het meteen dat je kinderen verwend zijn met gerechten die ik hier voorbij zie komen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)