jun 082010
 

Dit is de eerste keer dat ik dit gerecht maak (naar een recept uit La Cucina Italiana). Het "hoort" met Toma, een half-harde Italiaanse geitenkaas, maar ik maakte het met een zelfde soort kaas uit Frankrijk: de kaas moet niet te pikant zijn.

  • plakken (1/2-1 cm dik) van twee kleine aubergines
  • grof zeezout
  • optie: plakken courgette
  • 6 Tasty Tom tomaten in stukjes
  • bosje basilicum, blaadjes gescheurd
  • 2 el amandelschaafsel
  • 2 ons half-harde geitenkaas
  • wat geraspte pecorino kaas (optioneel)
  • olijfolie

De plakken aubergine eerst bestrooien met het zout en een half uur wat uit laten lekken. Dat gaat het makkelijkst als er iets zwaars op ligt. Daarna het zout er weer afvegen en de plakken droog deppen. 

Het amandelschaafsel even aanbakken in een droge pan tot de snippers bruin zijn. Vermengen met de stukjes tomaat, de basilicum en wat olie. Dat ook een half uur laten intrekken.

Kwast de plakjes in met wat olie en gril ze op de grill-plaat tot ze bijna gaar zijn. Vet een ovenschaal in met olie. Maak een laagje aubergine, dan wat tomatenmengsel, dan kaas, en doe dat nog een keer. Strooi eventueel wat geraspte pecorino over de top. Zet een half uur in een oven van 180 graden. Bedek na de helft van de tijd met wat aluminiumfolie.

Heel lekker, maar de courgette vond ik een beetje overbodig. Niet te zuinig zijn met amandelen en basilicum, want dat geeft nu juist een bijzondere smaak aan het geheel! En een volgende keer doe ik een beetje knoflook bij de tomaten.

  One Response to “Aubergine met geitenkaas uit de oven”

  1. Ziet er lekker uit! Kaas is sowieso altijd goed ;) Wil je eens een keer wat anders proberen, kijk dan op http://www.kortingstafel.nl. Leuke restaurants, hoef je ook niet zelf te koken! Je hebt alleen een accountje nodig.

Leave a Reply to Ben Cancel reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)