jun 192009
 

Eindelijk, eindelijk, er zijn kapucijners. De mooiste erwtjes vanNederland. Vers prefereer ik ze boven de tuinbonen en de doperwten dienu ook in het seizoen zijn.

Vinaigrette

Meng 4 el olijfolie, 2 el balsamico-azijn, met wat honingmosterd en precies één drupje tobasco.

Salade

Meng snijbiet, rucola en een eikenbladsla of iets dergelijks.

Kapucijners

Dop 7,5 ons, je houdt 330 gram over. Smoor deze 4-5 minuten in echte boter. Zet opzij.

Spekjes

Gebruik 1,5 ons fijn gesneden pancetta. Bak die krokant in een drogepan in een paar porties. Bij de laatste portie bak je een fijn gesnedenteen knoflook en 2 rode uien in halve ringen mee. Meng door elkaar.

Geitenkaas

Een niet te pittige geitenkaas met een klein korstje — ik had een Petit Poligny Saint-Pierre.

Opmaken

Leg de sla op 2 borden. Besprenkel met de helft van de vinaigrette.Leg daarop de lauw-warme erwtjes, en daarop het mengsel van ui en spek.Besprenkel met de rest van de vinaigrette. Leg er per bord 4-5 stukjesgeitenkaas op. En wat gesnipperde peterselie er over.

Dit is eigenlijk een lunch-recept voor twee (naar een recept van Roman Beuk). Ik voegde er nog een ander gerechtje aan toe (gegrilde kip op brood) voor een compleet maal.

  4 Responses to “Salade van lauw-warme kapucijners en geitenkaas”

  1. Mr Ooijer, dit is lekker!
    Ik had nog nooit verse capucijners klaargemaakt, omdat ik er van uitging dat dat van die grote bruine knikkers zijn die ze in een pot stoppen. Maar dit is hele andere koek.
    Ik heb me door uw recept laten inspireren en aangepast aan wat er toevallig in huis was. Met dit warme weer is zo’n lauwe salade precies wat je nodig hebt.

  2. Ik sluit me aan bij Marron: heerlijk!

  3. Dankzij dit recept heb ik vandaag voor het eerst de verse kapucijners ontdekt,erg lekker!! Deed het een beetje anders: kookte de kapucijners zo’n vijf minuten. Bakte intussen wat plakjes pancetta met een rode ui en liet daarin de uitgelekte kapucijners nog een paar minuten gaar stoven. Op een bordje met rucolasla met dressing, heerlijk!

  4. Vergat nog te melden dat ik er stukjes zachte honing-geitenkaas bij had laten smelten.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)