mrt 102009
 

Hoofdgerecht voor twee personen.

Sommige gerechten nemen een heel andere wending wanneer ik ze echt ga maken, en dit was er zo één. De oorsprong is een receptje van Claudia Roden, maar dit is echt niet wat zij had beschreven.

Ik kocht een mooie rode poon, en die moest dus eigenlijk bedolven onder de verse tomaten garen in een ovenschaal, maar de tomaten bleken veel te hard om dat zo te doen.

Ik maakte dus eerst maar een tomatensaus, en legde de poon onder deze saus:

  • pond tomaten, ontveld en ontpit
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook fijn gehakt
  • olijfolie
  • wat witte wijn

Bekende aanpak: sjalotje en knoflook fruiten in de olie, dan tomaten stukjes er bij, en als het wat te droog wordt kun je aanvullen met wat witte wijn. Twintig minuten sudderen, niet zeven naderhand.

  • 1 rode poon, schoongemaakt, op de graat, 350 gram
  • 16 zwarte olijven in plakjes
  • een paar blaadjes salie

Dan in een ovenschaal dit mooie stukje rode poon op wat olijfolie leggen en toedekken met de tomatensaus. Twintig minuten in een oven van 210 graden. Olijven en de salie bij de saus doen; de poon warm houden.

  • 2 ons tagliatelle (semi-vers)
  • takjes basilicum

De tagliatelle koken volgens de gebruiksaanwijzing, en door de saus roeren. Daarna op voorverwarmde borden opdienen. De twee filetjes van de poon van de graat afhalen; graten nalopen. Er boven op met een restantje saus. Garneren met basilicum.

Op de foto zie je ook nog reepjes venkel die gestoofd zijn in olijfolie en daarna gegratineerd met peccorino. Ook heel lekker er bij.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)