mrt 092009
 

Peperoni ripiene di riso

Een ander heerlijk en gemakkelijk gerecht: gevulde paprika. Paprika’s van hun kapje ontdoen en dan van binnen schoonmaken. Dit valt te vullen met van alles. In dit Siciliaanse recept van Arabische oorsprong (ook weer via Claudia Roden) vullen we de paprika met een soort risotto.

  • 2 middelgrote paprika’s, schoongemaakt
  • 150 gram rul gebakken gehakt (met een heel klein beetje Noord-Afrikaans kruidenmengsel zoals Ras-el-Hanout — maar beslist géén kerrie want dat is te scherp!)
  • 175 gram arborio rijst
  • 2 sjalotjes fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 eetlepel geconcentreerde tomaten puree
  • 1 stengel bleekselderij heel fijn gesneden
  • 1 glas witte wijn
  • 2 handjes diepvries doperwten en tuinbonen
  • fijn gehakte peterselie en munt (half bosje elk)
  • olijfolie
  • peper en zout

Begin als met een risotto: fruit de uitjes, knof en bleekselderij. Als die een beetje gaar zijn, fruit de rijst mee. Blus met een glas witte wijn. Voeg alles toe, behalve de kruiden. Voeg water toe op het gevoel, het moet wel een beetje goed onderstaan. Kook 15-20 minuten, een roer vooral op het laatst zo nu en dan. Het moet iets droger dan risotto worden. Dan op het laatst de kruiden toevoegen.

Vul de paprika’s met dit mengsel. Doe in een ovenschaal met een beetje vocht. Afdekken met aluminium folie en 30 minuten in een hete oven (210 graden) heel gaar laten worden.

Commentaar

Heel lekker. De paprika wordt wel heel warm in de oven, misschien even voorgaren? Idee: ook weer geroosterde nootjes er doorheen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)