feb 142009
 

Alweer een week zonder enige echt nieuwe recepten.

Zondag 08-02

Met eters op bezoek was er wel aanleiding voor creativiteit, maar het werd deels een verzoeknummer. Vooraf coquilles in een saffraanroomsaus. Dan wilde zeebaars met een romesco saus (saus niet op de foto), als garnituur venkel met dille en patatas bravas. Toetje: de recent al gemaakte mousse van pure chocolade met frambozen en room en een bedje van zoet bladerdeeg.

Als je goed naar de foto’s kijkt: er was nog veel op de presentatie en op kleine details in de kooktechniek aan te merken. Maar het was wel héél lekker!

Maandag 09-02

Een simpele pasta, gewoon wat bij elkaar gegooid, zoals hier.

Dinsdag 10-02

Ik at in m’n eentje. Ik flanste iets Chinees in elkaar, maar dat was het niet waard om op te schrijven. Ik maakte ook Caponata.

Woensdag 11-02

De Caponata was na een dag in de koelkast een stuk lekkerder geworden dan de dag tevoren, toen ik het ergste vreesde. S. vond het heel lekker. Dus dat ga ik binnenkort nog eens maken en dan schrijf ik het hier op. Het recept komt uit "De Zilveren Lepel", maar daar wordt echt te veel azijn gebruikt naar mijn smaak.

Donderdag 12-02

Gegeten in de Zijlstroom. Deze heeft nieuwe eigenaar, ander kok, verder niet zo veel veranderd in de formule. Wij aten a la carte.

Er moet nog even flink gesleuteld worden, daar in de Zijlstroom. De wijnkaart is niet interessant — de whisky-kaart wel, maar dat zal weinig bezoekers trekken. De gerechten zijn goed klaargemaakt, maar de combinaties kloppen niet qua smaak. En ik had een stukje polenta dat echt veel te zout was:-(

Vrijdag 13-02

Ouderwetse bamie (recept volgt).

Zaterdag 14-02

Zoals altijd hebben we op zaterdag sandwiches of zo.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)