nov 112009
 

Lasagne al formaggio di capra (uit La Cucina Italiana)

Tussengerecht voor twee personen, of hoofdgerecht voor één.

  • 300 gr schoongemaakte prei
  • boter
  • 50 gram beenham (blokjes)
  • snufje tijm
  • 75 ml room
  • 100 gram jonge zachte geitenkaas
  • 20 gram gruyere geraspt
  • 30 gram parmezaan geraspt
  • zwarte peper en evt. zout
  • vellen lasagna (vers, voorgekookt hoeft niet)

Meng de helft van de room met de gruyere en de geitenkaas. Stoof de prei 5 minuten in boter. Op smaak maken met wat zwarte peper en een beetje tijm. Doe in een ovenschaaltje 1/4 van de room. Daarop een vel lasagna. Daarop 1/3 van het geitenkaas mengsel smeren. Daarop de helft van de prei en de ham. Daarop weer een vel lasagna, geitenkaas, prei en ham, tenslotte een vel lasagna met daarop het mengsel geitenkaas, dan de rest van de room en de parmezaan.

In de oven op 200 graden, een kwartier met een vel aluminiumfolie er over heen en 10 minuten zonder folie om te bruinen.

Heerlijk! De gruyere was toevallig over van een eerder gerecht — je kunt het vervangen door parmezaan. Veel zout hoeft er dan zeker niet meer bij.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)