feb 182009
 

We gingen vanochtend even naar de Oriëntaalse supermarkt in Delft en kwamen terug met, natuurlijk, te veel lekkers. Twee flinke tassen die grotendeels de voorraadkast en de vriezer in gingen.

Ik zag Silk Tofu (zachte verse Tofu) en Enoki paddenstoeltjes, en toen wist ik meteen dat ik weer eens Sundubu Chigae ging maken, de soep aller soepen. Ik schreef er al eerder over, hier en hier.

Zo maakte ik het vanavond:

  • een beetje olie, fruit twee fijn gehakte tenen knoflook zacht en gebruik een ruime eetlepel Koreaans peperpoeder. Plus een beetje lichte sojasaus en een drupje sesamolie;
  • doe daar een geconcentreerde runderbouillon, een paar aardappelen en wat prei en paprika bij. Laten koken tot alles gaar. Je kunt ’t pureren, maar dat deed ik niet.
  • zachte Tofu in blokjes. Kook de Tofu even mee in de bouillon;
  • marineer reepjes biefstuk in sesamolie en sesamzout. Gril ze;
  • gesneden lente-uitjes en een klein gehakte groene peper, plus wat Enoki;
  • doe deze groentes en wat biefstuk in een grote voorverwarmde soepkom;
  • giet er bouillon plus groentes en Tofu over.

Heel heet ("pedis"), maar heerlijk.

  3 Responses to “Koreaanse soep met zachte Tofu”

  1. Oo dit ziet er heerlijk uit, de soep is vast verukkelijk.

  2. Plus type fout in de eigen naam ;-0

  3. Ziet er heerlijk uit, ik ga deze soep zeker een keer maken.

    Remi

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)