mrt 082009
 

Pollo al Marsala. Siciliaans gerecht voor twee personen.

  • 175 gram kleine champignons gehalveerd
  • 2 sjalotjes fijn gesneden
  • 1 stengel bleekselderij heel fijn gesneden
  • 1 teen knoflook heel fijn gesneden
  • wat olie

Bak in de olie, tot gaar. Zet opzij.

  • 2 goede kipfilets, elk gehalveerd
  • wat olie,
  • bloem
  • peper en zout

Bestrooi de kipfilets met peper en zout (niet te veel), haal door de bloem. Bak zachtjes in de olie tot gaar.

  • 3 gehalveerde perziken uit het sap (sap weg gooien), elke helft weer gehalveerd
  • 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 1,5 dl marsala.

Warm dit mengsel op in een koekenpan. Kipfilet er bij en met deksel er op 20 minuten laten pruttelen. Haal kip en perziken er uit, en kook de saus verder in. Leg alles weer terug, en doe ook het mengsel met de paddenstoeltjes er bij. Warm goed op.

  • 2 eetlepels geroosterde noten (pijnboompitten of amandelen).

Garneer met de geroosterde noten. Serveer met brood.

Naar een recept uit "Koken met wijn" (pag. 231) van Janny de Moor.

Marsala is een met alcohol versterkte Siciliaanse wijn. Al is het nu typisch Italiaans, het is door een Engelsman ontwikkeld. De smaak komt in de buurt van Malaga en Port, maar is minder zoet. Ik had zelf net niet genoeg Marsala, dus heb er een beetje Port bij gedaan :-)

Dit is mijn eerste bijdrage aan het Food event maart 2009: koken met alcohol.

  3 Responses to “Kip in een saus van perziken en marsala”

  1. Klinkt lekker, ik ga ‘m onthouden!

  2. @edith: in de zomer met verse perziken; wellicht parelhoen ipv kip. De voorbereiding is ideaal qua timing dus ook heel geschikt voor grote gezelschappen.

  3. Klinkt heerlijk het recept!
    Leuk dat er nog meer in het vooruitzicht staat :)

    Groetjes Ivonne en Femke

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)