okt 182009
 

Raar recept op het eerste gezicht, en kombinatie van roomkaas en vis, maar het werkt prima. De sardientjes kwamen goed schoongemaakt van de markt. Je vult ze en dan gaan ze een half uur in de oven. Omdat ze daarna snel uit elkaar vallen, kun je denk ik het beste voor iedere eter apart een klein bakje in de oven klaar maken. Dat deed ik nog niet, maar daardoor was er bij mij dit keer bij het serveren wat vulling uitgevallen (zie foto).

Voor twee personen:

  • 4 schoongemaakte sardientjes

Vulling

  • wat olijfolie
  • gesnipperd uitje, fijngehakt teentje knoflook, 1/2 fijn gehakte groene peper zonder zaadjes;
  • half bosje platte peterselie fijn geknipt;
  • sap van 1/2 citroen
  • paar stukjes roomkaas (MonChou)
  • broodkruim of panko

Maak het vulsel. Fruit ui, knoflook, peper, in wat olijfolie tot goed zacht en glazig. Meng van het vuur, maar als het pannetje nog warm is, de rest er door. De MonChou moet bij het doorroeren een beetje smelten. Door het kruim wordt het weer stevig.

Bakken

Controleer de sardientjes nog een keer op te grote graten en schubben. Dep droog. Klap de visjes open en beleg ze met wat vulling. Klap daarna weer dicht. Leg ze in een schaaltje waarin wat olie is gedaan. Doe ze een half uur in een op 190 graden voorverwarmde oven.

Ik serveerde ze met schijfjes citroen op een bedje roodlof. Lekker en zeker voor herhaling vatbaar!

Inspiratie: Vis stap-voor-stap, Aldo Zilli, Van Dishoeck 2006. Bij De Slegte.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)