jul 232009
 

Tonijn Lasagna (voor 2-4)

  • velletje gekookte lasagna (in vier delen)
  • 4 dunne plakjes tonijn carpaccio (had ik zelf gemaakt, kun je beter kant-en-klaar kopen)
  • vinaigrette van mosterd,citroensap en olie
  • beetje lichte sojasaus (Kikkoman) — echt een beetje want wordt snel te zout
  • rucola
  • plakjes tomaat

Maak een torentje van velletje lasagna, rucola, vinaigrette, tonijn, sojasaus, tomaat (vier maal). Snij een beetje bij. Dan nog in twee of vier delen (niet op de foto).

Commentaar: erg glad, valt makkelijk uit elkaar. Lekker.

Bresaola carpaccio met kanterkaas (voor vier)

  • 150 gram dun gesneden bresaola (dat is een Italiaans gedroogd rundvlees)
  • rucola
  • mooie olijfolie
  • krulletjes oude Kanterkaas (dat is een 40+ Friese nagelkaas met beschermde oorsprong benaming)
  • partjes citroen

Op de foto klaargemaakt voor 1 persoon. Hoort met parmezaan, maar deze kaas is er minstens zo lekker bij. Staat of valt met goede bresaola, die moet niet droog zijn. Dan heel mooi – en zo simpel te maken. Let op: pas vlak voor opdienen (op kamertemperatuur) de olie er over doen.

Bladerdeeg met champignons en blauwe kaas

  • een rol bladerdeeg
  • gelijke delen crème fraîche en een wat zachtere blauwe schimmelkaas
  • snufje paprika
  • peper
  • champignons
  • boter
  • papieren cake bakjes (cups)
  • ronde vorm om mee uit te steken
  • oven op 200 graden hete lucht voorverwarmd

Steek rondjes bladerdeeg uit en vorm een bakje in de papieren cups. Meng de crème fraîche en de blauwe kaas door elkaar en breng op smaak met het paprikapoeder en wat peper. Besmeer daarmee de bodem van de bladerdeegbakjes.
Maak de champignons schoon en snij ze in stukjes. Bak deze bruin in de boter. Vul daarmee de bakjes. Deze gaan nu 20-25 minuten in de oven. Garneren met bieslook en peterselie.

Ik maakte er maar twee vanavond. Makkelijk en lekker. Met ruim een ons kaas en een ons crème maak je denk ik een tiental bakjes.Tijdens het bakken zet de kaas flink uit, zakt daarna weer in. Dus niet te veel er in doen, anders loopt het over.

  One Response to “Driemaal Antipasto uitproberen”

  1. Leuk die variatie met Kanterkaas. Ik ben overigens altijd een beetje huiverig om de visboer de plakken tonijn dun te laten snijden. Ik heb dan het idee dat het direct op moet of verkleurt en er niet meer mooi uitziet.

Leave a Reply to Tanja Cancel reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)