nov 172009
 

Bij de visboer raakte ik aan de praat met twee dames uit zonniger streken en al snel stonden we heel wat recept-ervaringen uit te wisselen. Zij prezen hun heerlijke in de oven gegaarde hele zeebaars en ik vertelde over smakelijke gegrilde mulletjes en coquilles. Merkwaardig: coquilles kenden ze helemaal niet. Hoe ik dat klaar maakte? Ik kon alleen maar zeggen: heel kort aanbakken! 

Maak een klassieke bruschetta met tomaten. Dus een stukje bruin brood met knoflook en olijfolie even onder de grill roosteren. Dan een paar mooie gehakte tomaten en basilicum er over heen. De grill-pan goed heet voorverwarmen. De coquilles insmeren met wat olijfolie en doe ze drie-kwart minuut per kant op de grill. Dan moeten ze nog twee minuten in de oven op 180 graden en zijn ze precies goed — om niet te zeggen fantastisch. Bestrooi nu pas met wat peper en zout. Garneer met wat peterselie of bieslook.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)