jun 202009
 

Het Vlaamsch Broodhuys heeft een winkeltje in Leiden geopend, Hogewoerd 6-8, bij "Van Manen aan tafel". Wie heel goed en heel bijzonder brood wil proeven, moet daar echt eens even langs gaan. Ik zou dat wel elke week willen, maar dat is helaas een beetje te omslachtig. Misschien is het een idee als ze ook afbakbroden aan particulieren gaan leveren (die leveren ze ook aan restaurants), dan kan ik er meer tegelijk van inslaan.

Dus behielp ik me gisteren met een gewone baguette van een gewone bakker. Snij daar een paar stukken van en snij die doormidden. Besmeer ze met wat olijfolie en knoflook-pulp.

Snij een label rouge kipfilet overlangs doormidden zodat je twee of drie dunne lapjes hebt. Marineer twee uur in 1,5 teen fijn gesneden knoflook, 1 fijn gehakte rode ui, een theelepel Ras-el-Hanout en een scheut hele mooie olijfolie (wel van het Vlaamsch Broodhuys dit keer).

Snij een halve paprika in lange niet te dunne repen.

Verhit een grill-pan zo heet mogelijk. Grill de lapjes kip aan beide kanten, en ook de paprika. Op het laatst gaat ook het brood nog even op de grill.

Direct opdienen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)