nov 222008
 

In een uurtje tijd vanochtend was er alles op de Leidse markt. Regen, sneeuw, hagel, wind en zon. Alleen het "paddenstoelenvrouwtje" — een kraampje met alleen maar paddenstoelen — ontbrak, voor wie ik nu juist speciaal gekomen was.

Gelukkig had een ander stalletje ook nog wat bijzondere zwammen. Zoals deze uit Italiƫ, waar ik wat van kocht. Zelfs rauw smaken ze lekker en noot-achtig. Maar ik verstond de naam niet. Wie weet wat dit is?

Het plan was dat ik er zondag weer de vulling voor de paddenstoelen-ravioli mee zou maken. Maar helaas, onze gasten moesten afzeggen. Ik moet er nog iets anders mee verzinnen.

  4 Responses to “Welke paddenstoel is dit?”

  1. Mijn gok : (velvet) Pioppini.
    Een soort shimeji/beukenzwam dus.
    Maar google geeft me niet zo heel makkelijk gelijk, dus ik hou een slag om de arm. ;)

  2. Oh, pioppino, zeggen de italianen. Dat scheelt nogal. Kijk maar : [url]http://images.google.com/images?hl=en&q=pioppino%20mushrooms&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi[/url]

  3. @robin: wat goed van je zeg, dat je dat weet; dus een Chinese paddenstoel in Italiaanse cultuur?

  4. Nou, dat zou ik niet durven beweren. Het is gewoon omdat ik laatst nogal aan het googelen ben geweest over de verschillende soorten shimeji paddestoelen. Maar om nou te zeggen dat ik er nu helemaal uit ben? Nee, jammer genoeg niet. Ik heb nog steeds geen betrouwbare bron die alles op een rijtje zet voor me.

    Maar ik vind het wel weer heel leerzaam dat die pioppini dus gewoon vers te krijgen is op de markt! Net zoals ik ervan stond te kijken de buna shimeji onder de naam beukenzwam tegen te komen bij de Groene Passage.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)