aug 282008
 

Waarom stonden deze meeuwen vandaag op een dammetje bij paal 13 allemaal met hun lijf in dezelfde richting? Sommige waarheden zijn simpel, als je het eenmaal ziet.

Waarom eten we hier op Texel elke avond voortreffelijk, terwijl ik geen enkel kookboek heb geraadpleegd, ik in dit vakantiehuis alle kruiden uit mijn eigen tuin en keuken mis, ik met een bot mes moet werken, er maar één goede koekenpan is, het aanrecht veel te klein is om ingewikkelde dingen te kunnen maken?

Sommige waarheden zijn simpel. Het is de de kwaliteit van de ingrediënten, met een beetje handigheid van de kok, die de kwaliteit van het eten bepaalt. Zoals:

  • met de resten van de ongepelde garnalen (die dus niet ten koste van de smaak even heen en weer naar Marokko zijn geweest om te worden gepeld) maak je heel simpel een fantastische bouillon; 
  • de nieuwe aardappeltjes van het eiland zelf (en niet van Malta of zo), super vers, super lekker, zowel in die bouillon als apart, gekookt, gebakken;
  • lamsfiletjes van Texels lam;
  • een visboer vlak bij de haven die mij als particulier de zelfde kwaliteit levert als de betere restaurants die hij bevoorraadt. Eén van de beste viszaken van Nederland? Ik dacht het wel.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)