aug 122008
 

Ik maakte dit als bijgerecht bij een pasta met mosselen, die je ook op de foto kunt zien.

Ik had de spullen al een paar dagen in huis om dit zelf bedachte recept uit te proberen, maar tot vandaag kwam het er niet van. Wie schetst mijn verbazing dat ik vandaag bij Janneke Vreugdenhil op de NRC Next hetzelfde groentenmengsel tegen kom?

  • 6 tomaten, niet te groot, helemaal uitgehold
  • ongeveer 1/8 knol venkel, in blokjes van 1/2 bij 1/2 cm
  • eenzelfde hoeveelheid courgette, zelfde maat gesneden
  • twee tenen knoflook fijngehakt
  • 1 ons zalm, blokjes van 1/2 bij 1/2 cm
  • handje fijngesneden dille
  • olijfolie, zout en peper

Je smoort de venkel en de knoflook op een laag vuur een kwartier of zo in wat olie. Je gaart de courgette juist op een heel hoog vuur (in weinig olie). Gooi bij elkaar, en als er te veel olie is, giet dat af — in de ovenschaal die we gebruiken. Roer door elkaar met de zalm en de dille. Op smaak brengen met peper en zout. De tomaten vullen en in een ovenschaal zetten. Drie kwartier op 180 graden in de oven.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)