mrt 062008
 

Almejas en vino

Maar eerst maakte ik dit voorafje. Eén kilo tapijt- of venusschelpen (Vongole) grondig wassen. Hoe dat moet, daar verschillen de diverse boeken over. Ik week ze drie keer in schoon water met voldoende zout, en dan een vierde keer in schoon water.

Maak een sausje van een kleine rode ui, een gedroogd pepertje, een theelepel gerookt zoet paprikapoeder, een blaadje laurier in dunne reepjes, tien kersentomaatjes en smoor die in olijfolie. Voeg later ruim een glas witte wijn toe en smoor verder. Kieper de schone schelpjes er in, zet het vuur hoog, en kook tot ze open zijn. Dan weer laag en bind de saus met boter en allesbinder.

Eten met stokbrood.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)