mrt 072008
 

Twee gerechtjes vanavond — ze waren prima! Geïnspireerd door Elisabeth Luard.

Tuinboontjes met Serranoham en gekookt ei

Net als gisteren ging ongeveer 250 gram gedopte tuinbonen drie minuten in heel zout water koken en dan snel afkoelen in een grote bak koud water. Fruit ui, knoflook in olie, blus met een glaasje sherry en kruid met majoraan. Roer de tuinbonen er door en houd warm. Opdienen met 2 gekookte eieren en wat peterselie.

Aardappelen met saffraan en pijnboompitten

Je maakt een uien-tomaten mengel (soffrito) met ook nog flink wat knoflook. Ik maak het van verse tomaten, maar je kunt natuurlijk ook een pakje of blik gebruiken.  Dan neem je een halve kilo (schoongemaakte) stevige aardappels zoals Rosevals, in schijfjes, en die leg je op de bodem van een ovenvaste schaal. Bedek met het tomaten-mengsel. Gooi er een glas sherry bij en wat water om de aardappelen net te bedekken. Zout en peper, een paar plukjes saffraan en veel stukjes groene en zwarte olijven er bij. Ruim een half uur in de oven op ruim 200 graden hete lucht.

Voor het opdienen even wat pijnboompitten kleuren en er over gooien.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)