apr 132008
 

Een ander gerechtje van afgelopen vrijdag waren groentes op Sechuan wijze bereid, met een frivool zelf toegevoegd tintje Korea: geroosterde sesamzaadjes.

  • een halve bos kouseband, in stukjes van 5 centimer gesneden, 2 minuten in de wok met gewone olie
  • een paar bladeren van een grote struik paksoi. Snij de dikke stukken vrij fijn, de dunne wat minder fijn en de bladen zelfs grof. Dan is bij het wokken alles tegelijk klaar.
  • een eetlepel peperolie van een tijdje terug (inclusief wat rode en sechuan pepers!)
  • 2 theelepels sesamolie
  • snufje zout
  • snufje suiker
  • 1 tl zwarte (Chinese) azijn
  • geroosterde sesamzaadjes.

Wok eerst de kouseband (of boontjes) in gewone olie. Is in een paar minuten klaar. Haal uit de wok. Voeg de peperolie toe — of losse pepers met extra olie. Wok hier in de paksoi. Als deze gaar is, de kouseband terug doen, en mengen met de rest van de ingredienten.

Bij het serveren bestrooien met geroosterde sesamzaadjes.

Commentaar

  • Ook hier had ik moeite de hoeveelheid peper goed te regelen. Maar dit gerecht was juist minder heet dan verwacht (zeker in vergelijking tot de vorige keer dat ik het maakte).

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)