jan 192008
 

Geduldig liggen ze te wachten tot ik ze onder de grill leg. Vrijdagochtend lagen ze vers in Sassenheim. De visboer maakte ze graag schoon voor mij; ik liet de kop er nog even aan zitten (puur voor de foto). Thuis moest ik ze nog wel even schoonspoelen en heel precies ontschubben.

Ik vulde ze met een marinade van een bosje koriander, drie teentjes knoflook, sap van een halve citroen, één theelepel komijnpoeder en één theelepel Ras-el-Hanout. Heb je dat laatste niet, dan kan je eens terugbladeren op deze site naar het kerstkonijn hoe je dat maakt, of in dit geval (maar minder lekker) gewoon 2 theelepels komijn nemen. Laat het een uurtje of zo trekken.

Verwarm de oven voor op 240 graden hete lucht. Zet de sardines een minuut of vijf in de oven (op een velletje alu-folie, geen schaal). Zet ze daarna nog een paar minuten onder de oven-grill.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)