feb 222008
 

Ik kwam gisteren ook nog thuis met ruim twee ons inktvis. De ene helft bestond uit piepkleine baby-inktvisjes, de andere helft uit tamelijk dikke ringen. Zoals eigenlijk te verwachten was, die kleintjes zijn lekkerder. Maar het geheel was prima en voor 95 eurocent de ons eigenlijk ook een koopje.

De Salade

  • een bedje rucola, met daarop ringetjes van een halve rode ui, ringetjes van een halve rode puntpaprika en 8 zwarte olijven p.p.

Het sausje

  • ik wilde eigenlijk iets mayo-achtigs, maar de goede ingrediënten ontbraken. Dit is ook prima, en een heel oude favoriet uit "The Vegetarian Epicure". Gooi twee tenen knoflook in de blender, een eetlepel mosterd, 4 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico azijn
  • draai tot er een goed opgeklopte smeuige (en scherpe) saus is ontstaan (mijn vorige blender deed dat prima, maar met de huidige lukt dat opkloppen maar niet. De smaak is identiek, maar toch ;-()

De inktvisjes

  • maak een meelmengsel van 4 eetlepels hard tarwemeel (Italiaans dus), twee eetlepels gewone tarwebloem
  • kruid het meel met (onder meer) peper, zeezout en zacht Spaans gerookt paprikapoeder. Om het verwarrend te maken, ik had peper met een limoensmaak en zout met peper er in. Je kunt ook eerst de inktvisjes besprenkelen met of marineren in limoensap.
  • dep de inktvisjes zo droog als je lukt en haal ze dan door het bloemmengsel
  • bak ze in hete olie (190 graden C) in vier porties van 50 gram. Elke portie gaat er maximaal 3 minuten is, 2 is beter.

  One Response to “Salade met gefrituurde inktvisjes”

  1. Zo! Ziet er lekker uit!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)