feb 212008
 

Voor twee personen.

Ik ging vanochtend voor het eerst sinds jaren naar de markt in mijn dorp, Leiderdorp. Het stelt weinig meer voor, 6 kramen bij het stadhuis. Gelukkig gaat de kwaliteit niet ten koste van de kwantiteit. Ik kocht vis die ik heel mooi vond en groentes die me heel lekker leken en pas thuis bedacht ik een recept. Als bijgerecht maakte ik aardappels (Rosevals) in Bechamelsaus, maar dat recept moet wachten tot een andere keer.

De saffraansaus

De visfond maakte ik ook zelf, de visboer was zo aardig mij een paar resten van tarbotjes gratis te geven om deze fond van te maken. Het rare is, S. en ik waren erg verdeeld over de kwaliteiten van deze saus, ik vond het eigenlijk niet goed genoeg en S. was heel tevreden. Het is een simpele roux met visfond en room, witte wijn en saffraan. Wordt vervolgd.

De asperges

Drie per persoon, kook ze net beetgaar. Laten afkoelen. Vlak voor opdienen even grillen op een grill pan. Deze kwamen uit Peru en ik kan dus niet wachten tot ze weer "om de hoek" worden gestoken in Woubrugge.

De rode mul

Zes filets, heel goed nagelopen op achtergebleven graatjes. Die er uit halen met een pincet. Echt, dat kost een kwartier maar het is de moeite waard. Bak ze in de koekenpan op de kant van het vel precies één minuut. Verwarm de oven op de volle grill stand. Leg de filets met het vel naar boven op een schaal of bakpapier en grill vier minuten.

Opdienen op voorverwarmde borden. Garneer met een blaadje salie, zoals op de foto. Erbij een mooie Loire wijn. Pouilly-Fumé.

  One Response to “Rode mul op een bedje van asperges met saffraansaus”

  1. hey!
    mooi recept hoor.
    alleen dat blaadje salie vind ik een klein beetje zielig, leg er een mooie tak kervel op of een beetje verse dille:D

    Kook ze!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)