jul 042008
 

Verse kapucijners ("blauwschokkers") zijn nog steeds te krijgen. Maar ik heb toch een probleempje. Ik ken zo weinig echt verschillende recepten met verse kapucijners. Ik heb niet één kookboek met ook maar één recept met verse kapucijners. En om nu steeds hetzelfde te maken… Misschien moeten we volgend jaar (want dit jaar is het seizoen al weer bijna over) op tijd een wedstrijdje beginnen?

Je kunt in ieder geval een gerecht voor tuinboontjes nemen en dat dan met kapucijners maken. Bijvoorbeeld een risotto met (relatief) heel veel kapucijners. Ik had namelijk nog een pond (ongedopt gewicht) liggen. Daar blijft best veel van over.

Variant 1 is de vegetarische variant, waarin met groentenbouillon de risotto wordt gemaakt, je de kapucijners kort apart kookt, en aan het eind er samen met een flinke klont boter doormengt. Omdat S. niet zo dol is op boter in de risotto, variant 2. Ik maakte de risotto met wat kipppenbouillon, voegde ook nog wat gesnipperde ham toe naast de kapucijners, en raspte er een flink bergje pecorino plus parmezaan over heen.

  3 Responses to “Risotto verse kapucijners”

  1. Ik heb een vraag: waar zijn verse capucijners te koop?

  2. Spannend die “risottto” met verse kapucijners…Maar hoe maak je het klaar?? Er staat geen recept bij en, net als jij, kom ik moeilijk aan recpeten voor verse kapucijners. (Ik heb een moestuin vol!!!)
    Monique

  3. @Monique: het risotto-recept hier is een beetje in telegram-stijl: als je niet weet hoe risotto te maken wil ik het wel een keertje voor komen doen, uiteraard in ruil voor een zak verse kapucijners!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)