feb 112008
Dat klinkt als bijna een oer-Hollands recept, maar het was gewoon restverwerking van de restanten rode kool in een oer-Chinees recept. Begin met:
- 150 gram kipmedaillons
- arachideolie
Snij die in heel kleine blokjes, wok ze even gaar en zet dan apart. Zorg dat je ook alle groentetjes van tevoren gesneden hebt en wok die gaar:
- eetlepel gember
- eetlepel knoflook
- 1 rode peper zonder zaadjes
- 1/4 rood kooltje
- 1 rode paprika
- 6 lente-uitjes
- bieslook
- handje garnalen
- eetlepel lichte sojasaus
- eetlepel rijstwijn
- 2 koppen gekookte pandanrijst
Als gaar doe de kip en de garnalen er bij en blus met een eetlepel rijstwijn en een eetlepel lichte sojasaus. Meng er een eerder gekookte 2 koppen pandanrijst door heen. Warm weer op en dien op
Ik maakte er ook nog een hele mooie Javaanse omelet bij, dat recept staat hier.