feb 112008
 

Dat klinkt als bijna een oer-Hollands recept, maar het was gewoon restverwerking van de restanten rode kool in een oer-Chinees recept. Begin met:

  • 150 gram kipmedaillons
  • arachideolie

Snij die in heel kleine blokjes, wok ze even gaar en zet dan apart. Zorg dat je ook alle groentetjes van tevoren gesneden hebt en wok die gaar:

  • eetlepel gember
  • eetlepel knoflook
  • 1 rode peper zonder zaadjes
  • 1/4 rood kooltje
  • 1 rode paprika
  • 6 lente-uitjes
  • bieslook
  • handje garnalen
  • eetlepel lichte sojasaus
  • eetlepel rijstwijn
  • 2 koppen gekookte pandanrijst

Als gaar doe de kip en de garnalen er bij en blus met een eetlepel rijstwijn en een eetlepel lichte sojasaus. Meng er een eerder gekookte 2 koppen pandanrijst door heen. Warm weer op en dien op

Ik maakte er ook nog een hele mooie Javaanse omelet bij, dat recept staat hier.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht)

(verplicht)